Zaterdag 8 december 2018. Naar ondertussen jaarlijkse gewoonte werd er weer trappist geproefd in onze zaal “Ons Vermaak”. Dit jaar was de trappist van Rochefort aan de beurt.

In afwachting met de proeverij te beginnen kon men reeds genieten van een trappist, te kiezen uit een overgroot aanbod (22 stuks) van trappisten.

Via een powerpointvoorstelling op groot scherm konden de meer dan 130! Trappistenliefhebbers (we hebben een 20-tal mensen moeten teleurstellen die iets te  laat waren voor het inschrijven) het verloop van de avond meevolgen…

  • Onze special guest: professor Denis De Keukeleire verwende de aanwezigen met zijn kennis en luchtige voorstelling van de Abij Notre-Dame de Saint-Rémy (trappistenabdij van Rochefort) en andere weetje en datjes in verband met trappist.

denis

  • Hierna volgde de eerste degustatie: Rochefort 6 (7,5%) gevolgd door de eerste quiz vraag.
  • De facebook wedstrijd werd gewonnen door Ann De Coster

ann01

  • Nieuw is het Emo-moment: is een speciale gebeurtenis die het afgelopen jaar is gebeurd en die we nog eens op een ludieke manier willen aanhalen. Voor dit jaar was dat de trouw van Hilde en Tony

hildeentony

  • Tijd voor de tweede degustatie: Rochefort 8 (9,2%) gevolgd door de derde quizvraag, hierbij was er heel wat hilariteit, de hoofdpersoon waar het om ging bij deze vraag was pater Jo die zelf van niks wist… en ere wie ere toekomt: bedankt Willy Van Bouchaute voor de mooi videomontage!

jo

  • Als laatste degustatie stond de Rocherfort 10 klaar (11,3%). Bij de vierde vraag ging heel de zaal uit de bol: het was een filmpje met allerlei foto’s van de afgelopen jaren aangevuld met muziek van “You never walk alone” en het paterslied. Ondertussen werd er rondgegaan met tombolaloten waarvan de opbrengst naar “Kom op tegen kanker” is gegaan. Het was weer een prachtige prijzentafel. We kunnen met plezier melden dat we een cheque ter waarde van 400 EURO hebben kunnen overmaken. bedankt aan iedereen die hieraan heeft meegeholpen door massaal tombolaloten te kopen.

Tombola (2)

De aangeboden kazen door ’t Hinkelspel werden door iedereen gesmaakt en gewaardeerd. Gezellig onder elkaar werd nadien nog menig trappist gedronken en de dansbenen van sommigen kwamen weer in beweging. ’t Was weer feest tot in de late uurtjes.
Moe en voldaan keerde iedereen huiswaarts en de paterkes genoten nog eens na. Alweer een geslaagde avond.

Uit naam van onze trappistenclub wil ik iedereen weeral bedanken voor een geslaagde avond en een speciale dank aan professor Denis De Keukeleire die een mooie bijdrage heeft geleverd aan een leuke, interessante en soms dolle avond! MERCI

 

Het doet altijd deugd om te lezen en te horen dat de mensen weeral een gezellige avond hebben beleefd: hieronder een bloemlezing van een aantal reacties:

“Dierbare vriend Noël, Nauwelijks enkele uren na ons afscheid van jullie Trappisten-team wil ik mijn zeer gemeende appreciatie en felicitaties meegeven voor de belevenis van een wonderlijke avond …voor mij persoonlijk zelden meegemaakt! Ook wil ik mijn sympathie betuigen voor de organisatie van jullie exclusief event in het teken van de enige bierwereld die de Trappisten voor ons hebben klaar gelegd, maar die jullie op een geweldige manie hebben uitgerold! Groetjes met heel aanlokkelijk nadorst, Denis”

“Duizendmaal bedankt voor de goede ontvangst. We zaten bij de professor, en plus recht voor scherm. Goed georganiseerd ook. Een dikke pluim voor de paters.”

“Goedemorgen noel, Dikke proficiat Wat een geslaagde avond Jullie hebben da super gedaan Bedank iedereen nog eens ook de vrouwen van de paters en iedereen die geholpen heeft Was ontspannend grappig en lekker En tof met de prof Heeel veeel voorbereiding maar super avondje echt waar Ook merci voor kom op tegen kanker Gtjs de 5 nonnekes Ps volgend jaar graag tafel 12 pers !!!”

1,343 totaal aantal vertoningen, 8 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *