Soms is een impulsieve ingeving nog de beste aanzet tot een geslaagde trip. Tot die slotsom kwamen wij, na onze trip naar Blankenberge.

Het moet zo’n een jaar geleden geweest zijn dat we aan de toog het idee hadden opgevat om eens te voet naar Blankenberge te gaan. Deze week was het zover! Vóór we aan onze trip begonnen gingen we eerst onze tenten eens uittesten, deze bleken te voldoen, niks stond ons nog in de weg…

Dinsdag: de laatste voorbereidingen:

Woensdagmorgen, zestien augustus, acht uur. Het is frisjes buiten. De bagage is de avond tevoren gepakt. Even nog alles eens nakijken en dan op weg naar de eerste stop, café Ons Vermaak. Karolien (van café Ons Vermaak) doet speciaal voor ons open voor een lekker kopje koffie.

De tweede stop is in ’t Veldcafé waar Ingrid ons verwelkomt, dit keer geen koffie maar lekkere trappist, een traktatie van ’t Veldcafé. Pater Jo was op de afspraak, hij had de dag ervoor immers beloofd om ons uit te zwaaien.

Iets na negen uur was het zover. Met de rugzak en na de groepsfoto trekken we richting Blankenberge. Doordat er werken zijn aan de brug van Moerbeke is er bijna geen verkeer in de Eksaardse Dam en kunnen we gebruik maken van de volledige baan richting Moerbeke. Na een tweetal uur wandelen met een rugzak van zo’n vijftien kilo komt ook het zonnetje tevoorschijn. Ik mag dan nog niet klagen want de rugzak van Luc weegt nog een paar kilo extra. Het is bijna middag als we in Zelzate halt houden om de innerlijke mens te versterken, te plassen en het nodige vocht naar binnen te werken. De zon is ondertussen stevig van de partij en samen met mijn twee andere compagnons marcheren we dapper verder. In Ertvelde houden we eventjes halt om met een paar mensen te praten die ons raar aankijken. We vertellen waarom we zo gepakt en gezakt zijn. Krijgen complimentjes met de nodige wenkbrauwfrons van de dame die bij het gezelschap is. Rond zeventien uur, 31 km verder en na meer dan zes uur te hebben gestapt komen we aan bij onze eindbestemming voor vandaag: camping Malpertus te Lembeke. Na het inchecken gaat het opzetten van de tentjes zeer vlot zodat we snel Ter Burchgraeve kunnen bezoeken om onze dorst te lessen. Ondertussen zijn mijn zus en vriend Luc die er niet zover vandaan wonen zich bij ons komen vervoegen. We laten onze onvermijdelijke bleinen zien en vertellen wat we die dag allemaal al hebben meegemaakt. Moe maar voldaan stappen we terug richting camping. Ik trek mijn slaapkleed aan en algauw ligt iedereen in droomland…

Donderdagmorgen. Na een kortstondige nacht en rond zeven uur verlaten we de nog slapende camping Malpertus. We stappen richting Eeklo. Ontbijt hebben we nog niet gehad, dat doen we wel in Eeklo, daar is het immers markt vandaag. Het weer is omgeslagen, dikke wolken hebben de zon verdreven, het is aan de frisse kant. Terwijl we aan het stappen zijn realiseer ik me opeens dat ik de sleutels van het appartement van mijn broer in Blankenberge ben vergeten. Gelukkig kan ik rekenen op de hulplijn van mijn buurvrouw die ervoor zorgt dat de sleutels bij Lucréce geraken (de vrouw van Luc) die vrijdag arriveert in Blankenberge, oef. Aangekomen bij de markt van Eeklo vinden we snel een plaats op een overdekt terras. We bestellen een koffie en ga snel om boterkoeken. Het is negen uur als de eerste regendruppels beginnen te vallen… . Een kwartiertje later besluiten we om verder te gaan richting Balgerhoeke. Het eerste uur stappen we verder onder de regen. Dan maakt de regen plaats voor plensbuien, er heeft iemand boven de hemelsluizen opengezet. Er komt maar geen beterschap in, integendeel… . Na meer dan tweeënhalf uur in de stortregen gestapt te hebben komen we aan in Balgerhoeke. Crisisberaad: ons motto was “het moet plezant blijven” en omdat niemand van ons iets moet bewijzen kan ik ook onze pelgrim Luc overhalen om de bus te nemen richting Brugge om daar een hotelletje te boeken. Dat dit een wijze beslissing is (hoe kan het ook anders met paters) zal achteraf blijken.

We nemen onze intrek in hotel De Goezeput in hartje brugge en boeken twee kamers. Luc en Willy delen de ene kamer en ik heb een kamer voor mij alleen. Na een verkwikkende douche zorgen we ervoor dat onze kletsnatte kleren kunnen drogen en wisselen de wandelschoenen voor slippers. De drukte (of noem het de levendigheid) in Brugge is opvallend. Het duurt dan ook niet lang of we vinden een leuke pub – JOEY’s café in de Zilversteeg. We genieten als plots mijn gsm rinkelt. Het is Geert (ook een pater van ons genootschap Nostergaudium) die in Oedelem woont. Hij nodigt ons uit bij hem thuis voor een etentje en drankje. Zelf hoeven wij niks te doen, hij komt ons halen. Al snel zitten wij in Oedelem bij Geert en Liliane thuis. We verblijven er de hele avond en worden getrakteerd op een koninginnenhapje en lekkere biertjes.

Vrijdag. Ik slaap onder een veluxraam als ik rond vijf uur wakker word van zeer hevige regen. Ik maak de bedenking dat het een zeer wijze beslissing is die we hebben genomen de dag voordien! Ook na het heerlijk ontbijt blijven ze ons hierboven trakteren met zeer hevige regen die uiteindelijk zal stoppen rond tien uur. We rekenen af. De vrouw des huizes wenst ons nog een goede trip en verenigt ons drieën op de foto:

BLA15

Van Brugge naar Blankenberge is het nog zo’n vijftien kilometers te wandelen. Om veertien uur komen we aan te Blankenberge, onze eindbestemming. De tam-tam heeft ondertussen ervoor gezorgd dat binnen de kortste keren het terras van café d’Herberghe volzit met bekende gezôareneirs die ook verblijven te Blankenberge. Het is een leuke, gezellige bedoening.

Luc en Lucréce verblijven in hotel De Corner terwijl Willy en ik verblijven bij mijn broer. Vandaag is het trouwens een heuglijke dag: Luc en Lucréce vieren immers hun 38ste huwelijksverjaardag! We worden verwacht in Bistro De Boei waar we worden getrakteerd door Luc en Lucréce op een heerlijk menu en bubbels. Een mooie afsluiter van de meer dan geslaagde trip naar Blankenberge…

Zaterdag nog lekker genoten van een geweldige show avond met Luc Caals.

Ik wil Luc en Willy bedanken voor de mooie momenten die we samen mochten beleven, dit smaakt naar meer… wordt vervolgd  😉

hieronder nog een paar leuke foto’s:

5,061 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

3 thoughts on “Onze trip naar Blankenberge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *