De degustatieavond met als thema La Trappe (Nederlandse trappistenavond) was een succes.

Dat de formule – degustatie, volksspelen, quiz nog altijd aanslaat bewees dat de laatste trappistenliefhebbers naar huis gingen om 5.15 ’s morgens, ondertussen was het al zondag 13 december. Moe maar voldaan konden we onze deuren sluiten en beginnen met het opruimen.

Na het academisch kwartiertje begonnen we met een kennismaking van La Trappe, gevolgd door een eerste degustatie van Witte Trappist La Trappe, het eerste en enige Trappistenwitbier ter wereld dat licht nagist op de fles. Luc Gheldof stelde daarna de eerste quizvraag die ging over zijn voettocht naar het verre Compostela. De tweede degustatie was het trappistenbier Isid’or, begeleid van een prachtig filmpje. Dit trappistenbier is vernoemd naar broeder Isidorus, de eerste brouwer van abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. Gebrouwen ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van de Trappistenbrouwerij in 2009. Isid’or werd zo goed ontvangen dat het in het vaste assortiment is opgenomen.

De tombola waarvan onze club de helft wegschenkt naar een goed doel, de VZW Alderande die volwassenen steunt met een verstandelijke beperking, bracht € 700 op, waarvoor dank!!! Miel van Alderande nam de cheque in ontvangst.

Na de derde quizvraag was het de beurt aan de laatste degustatie, de Quadrupel van La Trappe. Meteen ook het zwaarste bier dat we degusteerden, 10%. Voor we aan de volksspelen begonnen zong heel de zaal mee met het Westvleteren lied (we mochten toch ons Belgisch Trappistenbier niet vergeten hé). Voor de volksspelen was er dit jaar gekozen voor sjoelen, bierglasschuiven en bollen.

Na de volksspelen brachten wij nog hulde aan onze Luc voor zijn tocht naar Compostela waarmee hij € 14.089 heeft opgehaald voor het goede doel VillaVief. Ook een speciale dank aan onze sponsors: Abdij La Trappe (Didi Decaesteker), ambachtelijke kazen Het Hinkelspel en schoonheidszorgen Bodytreats.

Gezelligheid was troef, op naar volgend jaar. Dit zal een heel speciale editie worden omdat we dan ons 5-jarig bestaan vieren!!! Nog vermelden dat degenen die uitgedost waren in het oranje ook nog een kleine attentie kregen…

4,069 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *